تکنولوژی های کامپیوتر

سایت تکنولوژی های کامپیوتر سایتی علمی درجهت ایجاد محیطی مطلوب برای علاقه مندان به علم های روز دنیا به ویژه علم شیرین کامپیوتر.

تکنولوژی های کامپیوتر

سایت تکنولوژی های کامپیوتر سایتی علمی درجهت ایجاد محیطی مطلوب برای علاقه مندان به علم های روز دنیا به ویژه علم شیرین کامپیوتر.

تکنولوژی های کامپیوتر

هدف از طراحی این سایت ارئه مطالبی در خصوص علم کامپیوتر و فناوری های روز دنیا می باشد.

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات
نویسندگان

تلفنهای همراه ویژه سالمندان

سه شنبه, ۲۳ آبان ۱۳۹۱، ۰۹:۴۲ ب.ظ

بر اساس آمار موجود جهانی ، در حال حاضر نزدیک به 600 میلیون نفر از مردم دنیا بیش از 65 سال سن دارن . اگه حتی از هر 5 نفر از این افراد ، یه نفر بخواد از تلفن همراه استفاده کنه ، باز هم بازار هدف بیش از 100 میلیون نفری اونقدر وسوسه کننده هست تا شرکتهای بزرگ رو به فکر تولید محصولاتی با کاربری خاص ، برای استفاده سالمندان بندازه . حتی اگه ساخت چنین محصولی سالها کار تحقیقاتی و مقدار بسیار زیادی هزینه ببره .
تو چنین موقعیتی ، اولین سوالی که به ذهن خطور میکنه ، اینه که یه تلفن همراه چه خصوصیاتی باید داشته باشه تا استفاده از اون برای سالمندان راحت باشه .
اکثر افراد در مواجه با این پرسش ، وجود کلیدهای درشت و متون بزرگ بر روی کلیدها و منوها رو به عنوان مشخصه ضروری برای این تلفنها ذکر میکنن . این مشخصات اگر چه به عنوان شروط لازم ، کاملاً درسته ، اما به هیچ عنوان کافی نیست . چرا که خیلی از تلفنهای معمولی هم چنین شرایطی رو دارن ، ولی باز هم سالمندان برای کار کردن با این تلفنها ، مشکلات زیادی رو پیش رو دارن .
برای اینکه یه تلفن همراه به حالتی ایده آل برای استفاده سالمندان در بیاد ، باید موارد خیلی زیادی در طراحی اون لحاظ بشه . این موارد دقیقاً از مشکلاتی که هر سالمندی میتونه باهاش مواجه باشه نشأت میگیرن .
اولین مورد ، همونطور که اشاره شد ، داشتن کلیدهای بزرگه . کلیدهای بزرگ با نوشته های درشت باعث میشه تا فرد سالمند بتونه به راحتی متون رو بخونه و حتی با وجود لرزش احتمالی دستها ، کلیدهای مد نظرش رو با درصد خطای پایینی فشار بده . کار دیگه ای که برای راحت تر دیدن متون روی صفحه نمایش تلفن انجام میشه ، استفاده از خطوط درشت و همینطور صفحه نمایشهای خاص با درخشندگی بالاست . جالبه بدونید که وقتی تلفنی با این مشخصات طراحی میشه ، مثل هر محصول دیگه ای نیاز به آزمایش عملی داره تا عیب و ایرادهای احتمالی اون محصول مشخص بشه . افرادی که مسئول آزمایش این تلفنها هستن ، عینکهای خاصی رو به چشم میزنن که این عینکها قدرت دید چشم رو تا حدود زیادی کم میکنه . همچنین دستکشهای ویژه ای برای این کار طراحی میشن تا قدرت مانور دستها هم کم بشه و اون آزادی و سرعت عمل دست یه فرد عادی رو نداشته باشن . این کارها صورت میگیره تا فرد آزمایش کننده شرایطی نزدیک به فرد استفاده کننده واقعی داشته باشه .
عارضه دیگه ای که انسان در سنین بالا ممکنه به اون دچار بشه ، ضعف شنواییه .
تلفنهای همراهی که برای استفاده سالمندان طراحی میشن ، صدا رو تقویت می کنن . این موضوع هم شامل صدای زنگ میشه و هم صدای طرف مقابل مکالمه . این موضوع اونقدر مهمه که میزان بلندی صدا ، یکی از فاکتورهای اصلی مقایسه این تلفنهاست . بعضی از تولید کننده ها هم دست به ابتکار زدن و تلفنهای تولیدیشون رو به گونه ای ساختن که امکان ارسال مستقیم صدا به سمعک رو داشته باشه .
فرد سالمند هر آن ممکنه مشکلی براش پیش بیاد و احتیاج به کمک داشته باشه . برای این موضوع هم باید فکری بشه .
یکی از خصوصیات مشترک تلفنهای همراه ویژه سالمندان ، داشتن کلیدهای ویژه مواقع اضطراریه . این کلیدها معمولاً به دو دسته کلیدهای ثابت و کلیدهای قابل برنامه ریزی تقسیم میشن . کلیدهای قابل برنامه ریزی کلیدهایی هستن که با فشردن اونها ارتباط تلفن فرد سالمند با نزدیکانش برقرار میشه . اما کلیدهای ثابت که معمولاً مواقع اضطراری تر به کار میان ، کاربرد مشخصی دارن که توسط کارخونه براشون تعریف شده . یکی از این کلیدها که معمولاً روی همه تلفنها دیده میشه ، کلیدیه که با فشردن اون آژیر بلندی به صدا در میاد تا اطرافیان رو متوجه اون فرد بکنه . تماس با پلیس و اورژانس نمونه های دیگه ای از کلیدهای ثابت اضطراری هستن . ترکیب کلیدهای تماس با پلیس و اورژانس با گیرنده GPS داخلی گوشی ، می تونه در شرایطی که فرد حتی امکان صحبت کردن هم نداشته باشه به کار بیاد و محل فرد رو هم به مراکز مرتبط اطلاع بده .
این مشخصات ، به همراه ویژگی های دیگه ای مثل وجود راهنمای کار تو تک تک منوها ، امکان زوم کردن و همینطور نرم افزاری با کاربری راحت و روان ، ویژگیهای مشترکی هستن که باعث میشن هر فردی که دارای ضعف بینایی ، شنوایی یا حرکتی باشه ، بتونه از تلفن همراه استفاده کنه .
اما موضوع به همینجا ختم نمیشه . در مورد افراد دیگه ای که ضعف های جسمانی بیشتری دارن و تکنولوژیهایی که به اونها کمک میکنه تا بتونن از وسایلی مثل تلفن همراه و کامپیوتر استفاده کنن .

<

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی